Utazási ajánlataink

facebook tts travel Akciós ajánlatokCosta hajóutakCosta hajóutakEgzotikus felfedez?utakKörutazásokBelföldi akciós Magic Life UltraRepül?jegyekRepül?gépbérlésÜzleti utakEsküv?k, nászutakIskolai kirándulásokUtasbiztosítás
 

Mexikó - Általános információk

Mexikó - Általános információk

Ország:
Mexikó

Utazás formája:
Repülő

Ellátás:
Program szerint

Utazás típusa:
Tengerparti üdülés

Szállás:
Program szerint

 

Indulási időpontok:

Program szerint

Információ:

A Yucatán-félsziget Mexikó legizgalmasabb területe, ahol a csodálatos maja emlékek mellett sok szórakozás, ezer élmény várja a látogatót: piramisok, búvárkodás, gyönyörű tengerpartok, csodálatos természeti adottságok, kiváló víziparkok felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Ajánlatainkban Cancún illetve a Maja Riviéra szállodái választhatók.
Mexikó a Latin- Amerikába utazók elsődleges célpontja. Legyen szó a helyiek vendégszeretetéről, a mayák nagyszerű templomairól, a mexikói konyha messze földön híres fogásairól, a mariachik szédítő dallamairól vagy a semmittevésre csábító napsütötte, fehérhomokos tengerpartokról, Mexikó mindenben megállja a helyét az ideutazó turisták előtt. Nyaraljon bárhol is Mexikóban, élete talán legjobb amerikai vakációjának lesz részese!

A Yucatan-félsziget Mexikó talán legizgalmasabb területe. Kr. előtt 2000 táján a maják népesítették be ezt a partvidéki területet. Fővárosa, Chichén Itzá a maja civilizáció legjelentősebb városa, annak minden fennmaradt emlékével. A félszigeten minden kőből van, Kukulkan piramisa, a Jaguár templom, a Csillagvizsgáló és az Ezer oszlopcsarnok világhírű turistalátványosságok. A Ruta Puucon végig haladva több maja romvárost is érinthetünk, közülük is kiemelkedik Uxmal, amely Varázsló piramisával, Apácazárdájával és teknősbékákkal díszített templomával nyűgözi le a még sokat látott turistát is. Tulum szépségét elsősorban nem az épületek, hanem a város fekvése adja. Egy gyönyörű tengerparti sziklafalra épült ősi maja város maradványai találhatóak itt.

A Yucatan-partvidék a búvárok által igen kedvelt terület, számtalan merülési helyszínt biztosít, elég csak Cozumel víz alatti világát megemlíteni.

Mexikó nyüzsgő üdülőparadicsoma Cancún, mára a világ 10 legnépszerűbb úti céljának egyike, belső, édesvízi lagúna választja el a Karib-tengertől. A Karib-tengeri vidék természeti szépségei ötvöződnek a luxussal, legendás hófehér homokos tengerpartja csalogatja ide a turistákat.

Ha Ön is kedvet kapott Mexikó felfedezéséhez, tekintse meg ajánlatainkat weboldalunkon! Fogadja hát el invitálásunkat, ismerje meg Amerika egyik izgalmas arcát!

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Diplomáciai képviselet:

Mexikói Egyesült Államok diplomáciai képviselete:
1023 Budapest, Vérhalom u. 12-16. III. 31-33.
Tel.: 326-0486, Fax: 326-0485
Magyar Köztársaság Nagykövetsége
Mexikóváros, Paseo de las Palmas 2005,
Lomas de Chapultepec, Del. Miguel Hidalgo, DF
Tel.: (+52) 5596-1822, Fax: (+52) 5596-2378

Beutazási szabályok:

Magyar állampolgár a kiindulási országtól függetlenül, turizmus, valamint üzleti tárgyalás céljából 90 napig vízum nélkül léphet be, és tartózkodhat Mexikóban, azonban a belépéshez vízum űrlap kitöltése szükséges az utazás során. Az útlevélnek a belépéstől számított 6 hónapig kell érvényesnek lennie. Az országba élelmiszert bevinni tilos, azt elkobozhatják.

Hivatalos pénznem:

mexikói peso. Az amerikai dollár is használatban van, azonban fizetéskor pesóban adják a visszajárót. Az árfolyam kb. 1 MXN = 15 HUF, 1 USD = 10 MXN

Hivatalos nyelv:

spanyol.

Időeltolódás:

-8 óra (nyári időszámítás szerint: -7 óra).

Biztonság:

Az általános biztonság kielégítő, Mexikó az utóbbi években a legbiztonságosabb latin országok egyike lett.

Elektromos hálózat:

az általában 110 V, amihez külön aljzat szükséges, ezért érdemes átalakítót vinni magunkkal. Azonban átalakítóval is csak azok az elektromos készülékek működtethetők, amik 110 V-ról is képesek üzemelni.

Klíma:

Trópusi. A téli hónapokban 25-28 fok az általános, mely tavaszig folyamatosan emelkedik és márciustól kánikula jellemző. Májusban kezdődik az esős évszak, még forróbb levegővel. A páratartalom egész évben 80%, és a folyamatos szeles időjárás a jellemző az óceán közelsége miatt.

Öltözködés:

Érdemes a nyári ruhák mellett egy-egy hosszú nadrágot, kardigánt is vinni a hűvösebb estékre, vagy az erősen légkondicionált helyiségekbe.

Étkezés:

minden tekintetben az alapvető higiénia betartása ajánlott A csapvíz fogyasztása helyett palackozott víz fogyasztását javasoljuk. A mexikói konyha rettentő fűszeres, legfontosabb és legismertebb ízesítőjük a csili, mely több száz fajtát nemcsak ismerik de használják is még sörök, és sütemények készítéséhez is.

Védőoltás:

nincs kötelező védőoltás, azonban Hepatitis A és B ajánlott. A klíma- és étrendváltozás miatt egy házi patika összeállítása javasolt.

Borravaló:

általában elvárják a szolgáltatásokért.

Telefon:

Magyarországról: 00 (nemzetközi elhívószám) + 52 (Mexikó hívószáma) + a helyi telefonszám.

Városok, látnivalók

A mexikói városok számtalan izgalmas felfedezni valóval szolgálnak. A mariachik, mexikói utcazenészek muzsikája hatja át a fővárost, mely több száz éve épületeivel, templomaival, színes házaival varázsolja el az utazót. A mexikói látnivalók legizgalmasabb gyűjtőhelye a Yucatan-félsziget, itt találhatóak a maja emlékeket őrző fantasztikus romvárosok, Chichén Itzá, Uxmal, Quintana Roo, melyek szintén világhírű turistalátványosságok. Az utazás Mexikóba mindenképpen jó döntés, itt minden megtalálható ami egy egzotikus és különleges nyaraláshoz szükséges.

Mexikóváros

A főváros 2200 méter magasan fekszik, de levegője ennek ellenére borzasztóan szmogos. A helyiek többsége beszél angolul, és szívesen elkalauzol minket bármely nevezetességhez, mint például a Zona Rosaba, a Rózsa-negyedbe, ahol több száz éves épületek és remek éttermek találhatók. A város történelmi belvárosa a Plaza de la Constitución, itt találhatók Mexikó legrégebbi épületei és templomai. Keleti részén található a a Palacio Nacional, mely ma az elnöki hivatalnak ad otthont. A csodálatos Catedral Metropolitana-t 1520-ban építették. A főváros egyéb látnivalót se hagyjuk ki! Nézzük meg az azték piacteret, az Alameda-t, a város legnagyobb parkját, a Bosque de Chapultepecet, a Guadalupe Bazilikát, és a Plaza Garibaldit is. Az utcákon pedig hallgassuk meg a tipikus mexikói zenészeket, a mariachikat.

Yucatan-félsziget

A Yucatan-félsziget Mexikó egyik legizgalmasabb területe, itt terül el a toltékok fővárosa, Chichén Itzá, amely megőrizte a hosszú ideig tartó maja kultúra emlékeit. A Tollas Kígyókultusz jellegzetes emléke a Kukulkan piramis. A félszigeten szinte minden látnivaló kőből van. Csodás látványt nyújt a Jaguár-templom, és a Harcosok Épülete is, melynek tulajdonképpen csak az oszlopcsarnoka maradt épen, mivel a fából készült szentély leégett. A félszigeten fekszik az Uxmal és a Quintana Roo, melyek szintén világhírű turistalátványosságok.

Cancún

Kozmopolita nagyváros a Yucatán-félsziget csücskében, csupán 120 km-re Kubától. Fekvése csodás: egyik oldalán krokodilok lakta édesvizű lagúna nyúlik el mangrove erdőkkel, másik oldalán a Karib-tenger tündököl. Legendás hófehér homokos tengerpartját, a Miradort a világ 10
legszebb tengerpartja között tartják számon. Monumentális szállodák és szórakozóhelyek sokasága, nyüzsgő forgataga csábít az éjszakába, melyek filmforgatások helyszínéül is szolgáltak és különleges élményt nyújtanak, mint pl. a Coco-Bongo Bar vagy a Hard Rock Cafe.

Playa del Carmen

A Maja Riviéra központja, a legfelkapottabb és közkedvelt üdülőhely Cozumel varázslatos szigetével szemben, mely 60 km-re délre fekszik Cancúntól, de azzal ellentétben ezt a városkát inkább a meghitt hangulatú, tradicionális, családias, barátságos, természetközeli hotelek, gondozott golfpályák jellemzik. Playa del Carmen igazi karibi hangulatú utcáin kellemes mexikói éttermek, latin szórakozóhelyek, és bárok sorakoznak taccost, coronitát, és tequilát kínálva, melyekben éjszakánként ibizai hangulat lesz úrrá.